vrijdag 24 juni 2011

Pasta broccoli e salsiccia

- pasta (ongeveer 100 gram)
- een halve broccoli, in kleine roosjes (stengel schillen en in stukjes snijden)
- een verse runderbraadworst
- enkele zelfgedroogde tomaatjes (beschrijving) of gehalveerde cherrytomaatjes
- theelepeltje gedroogde tijm
- parmezaanse kaas, geraspt of in krullen
- peper en zout

Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Ik had nog een restant al gekookte broccoli in de vriezer, maar normaal gesproken moet je de broccoli een minuut of 10 koken in wat water, totdat de roosjes beetgaar zijn. Velletje van braadworst afhalen, worst alvast in grote stukken snijden, en in een koekenpan zonder boter bruin bakken. Worststukken nog wat kleiner maken tijdens het bakken. Tijm toevoegen, en als je verse cherrytomaatjes gebruikt ook een minuut of 3 meebakken. Pasta en broccoli afgieten en mengen met tomaatjes en parmezaamse kaas. Op smaak brengen met peper en zout. Een paar druppels olijfolie maken het nog lekkerder.


Het idee voor dit gerecht komt uit Elle Eten, maar ik heb geen idee of het nog lijkt op het oorspronkelijke recept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten