- 1/2 paprika, zaadlijsten verwijderd en in 3 repen gesneden
- 4 kleine tomaten, gehalveerd
- 1/2 courgette, in schuine plakken
- 5 champignons
- 2 teentjes knoflook
- 3 lamsworstjes
- kopje couscous
- 1 theelepel gedroogde munt
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogd korianderblad
- mespuntje kaneel
- peper en zout
- olie
Doe de paprika, courgette en champignons in een kom, bestrooi met peper en zout en meng er een eetlepel olie doorheen, zodat alle groenten een dun laagje olie hebben. Bekleed een ovenrooster met aluminiumfolie en druk daarbij de folie een beetje om de 'spijltjes'. Leg de groenten incl. de halve tomaten op het rooster en bestrooi de tomaten ook met wat zout/peper/olie. Leg de teentjes knoflook in de schil er bij. Rooster de groenten in ongeveer 30-35 minuten bruin en gaar onder de ovengrill. Meng de couscous met de munt, komijnpoeder, korianderblad en kaneel, en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de worstjes in een klein beetje olie. Schep de worstjes uit de pan en bak de couscous nog even aan in het bakvet. Breng de couscous op smaak met zout en peper. Serveer met de worstjes en de gegrilde groenten. Knijp de zacht geworden binnenkant uit de knoflookteentjes en meng door de couscous.
Dat ziet er goed uit!
BeantwoordenVerwijderen