- 1 teen knoflook, geperst
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 100 gram (runder)gehakt
- 1/3 blik gepelde tomaten
- 1,5 theelepel dille
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 1 kopje bulghur
- 1/2 bouillonblokje, verkruimeld
- olie
- peper/zout
Verwarm de oven voor op 175c. Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de ui en de knoflook in wat olie, en bak daarna het gehakt bruin. Voeg de tomaten en sap, de kruiden en het bouillonpoeder toe. Snij de bovenkant van de paprika's, en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snij een heel dun plakje van de onderkant, zodat de paprika's blijven staan. Meng de bulghur met het gehaktmengsel en vul de paprika's hiermee. Zet de paprika's in een ovenschaaltje giet er heet water bij (4 cm ongeveer) met wat zout. Zet de kapjes weer op de gevulde paprika's en zet 30 minuten in de oven.
Overigens ook koud lekker (vandaar dat ik een 3e halve paprika heb klaargemaakt voor de lunch morgen).
Hmm dit klinkt echt heerlijk! Ik ga het deze week eens maken! Thanks Annemarie :-)
BeantwoordenVerwijderen