dinsdag 15 november 2011

Kidneybonenschotel

- 100 gram rundergehakt
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten, in blokjes
- 1/2 paprika, in blokjes
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel oregano
- 1 scheutje Worchestersauce
- flink chilipeper uit de molen
- 200 gram kidneybonen uit blik
- zout
- optioneel: stukje cheddarkaas, geraspt

Verhit de olie in een koekenpannetje, fruit de ui en knoflook met het koriander- en komijnpoeder. Voeg het gehakt toe, rul en bak bruin. Schep de tomaat, paprika, tomatenpuree, Worchestersuace, oregano en chilipeper door het gehaktmengsel en bak even mee. Voeg de bonen toe, en een scheutje water, en warm goed door. Breng op smaak met zout. Doe de bonenschotel in een overschaaltje, bestrooi met wat kaas en zet even onder de ovengrill.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten