vrijdag 11 november 2011

Exotische kerriezuurkool

- 1 kipfilet, in blokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 250 gram zuurkool
- 1 à 1,5 eetlepel kerriepoeder (afhankelijk van hoe sterk de poeder is)
- 1/3 verse ananas, in stukjes, of een half blikje
- 1/3 rode peper, fijngesneden
- 1 eetlepel yoghurt
- olie

Verhit een beetje olie in de wok, en bak daarin de knoflook en de kerriepoeder. Voeg de kip toe en bak bruin. Voeg dan de zuurkool toe, met een scheutje water, en laat 10 minuten zachtjes stoven. Meng de ananas, peper en yoghurt er doorheen, en warm 5 à 10 minuten door.


Ik heb dit gegeten zonder rijst o.i.d, maar het lijkt me ook lekker als saus, met een scheut room en rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten