zondag 11 september 2011

Indisch gehaktbrood

Toe ik klein was altijd al een favoriet, en nog steeds een succes. Ik heb het recept van mijn moeder, die schijnt het jaren geleden uit de Allerhande te hebben gehaald.

Dit recept is niet voor 1 persoon te maken, dus hierbij het recept voor een heel 'brood' (4-6 porties).

- 500 gram half-om-half gehakt
- 1/2 zakje nasikruiden
- 50 gram spekblokjes
- 2 eieren
- 50 gram paneermeel
- 3 eetlepels ketjap (manis)
- flinke mespunt sambal (oelek)

Nasikruiden 10 minuten wellen in heet water. Gehakt, kruiden, eieren, spekjes, ketjap, paneermeel en sambal door elkaar kneden. Gehakt mengsel in cakeblik doen en minimaal een uur in de koelkast zetten. Over voorverwarmen en in een voorverwarmde oven op 200c 30 minuten bakken.
Vet afgieten en brood in plakken snijden. Zowel warm als koud lekker!

Erbij:
Sambal goreng boontjes: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/sambal-goreng-boontjes.html
Sambal goreng telor:
http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/sambal-goreng-telor.html
Atjar ketimoen: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/atjar-ketimoen.html
Pindasaus: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/pindasaus.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten