woensdag 7 september 2011

Grote Mensen Pasta

Niet moeilijk, maar kost wel even tijd (dag van te voren beginnen). Het originele recept komt uit de Allerhande, maar omdat de tijdsplanning niet zo handig is voor iemand die fulltime werkt, heb ik de bereidingswijze iets aangepast en over 2 dagen verspreid. Overigens maak ik stoofvlees altijd direct voor 2x, en gooi ik de helft in de vriezer. Maar hier het recept voor 1 portie:

- 150 gram (magere) runderlappen, in blokjes
- 150 ml rode wijn
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel gedroogde salie
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 50 gram spekblokjes
- 150 gram wortel, in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in halve ringetjes
- 150 ml runderbouillon (van 1/2 blokje)
- boter
- kopje pasta
- wat parmezaanse kaas, in flinters

's Avonds voorbereiden:
Verhit de boter in een braadpan, en bak het vlees en spek met de ui en knoflook bruin. Voeg de salie, rozemarijn, wortel, bleekselderij, wijn en bouillon toe en laat minimaal een uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Draai (als je naar bed gaat) het vuur uit. Ik laat de pan gewoon op het fornuis staan tot de volgende dag, maar als je dat niet durft kun je het vuur ook vroeger uitdraaien, alles af laten koelen (eventueel in een bakje, dan gaat het sneller) en in de koelkast bewaren.

Volgene dag:
Pan weer op laag vuur zetten, en nog een uur laten sudderen. Ondertussen de pasta bereiden volgens de verpakking. Pasta en saus serveren met parmezaan.

Als je tijd hebt hoeft je natuurlijk niet de avond van te voren te beginnen. Laat het vlees dan wel langer (totaal 3 uur) sudderen. In de nacht en dag dat het vlees in de saus ligt, 'gaart' het namelijk door, door de wijn, vandaar dat de in-twee-delen-bereiden-optie minder suddertijd nodig heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten