woensdag 2 januari 2013

Salade met mango, cashewnoten en sinaasappel-peperdressing

Gegeten bij collega Wille-Marie, heel simpel en zo lekker!

- 1 krop sla (gewone ouderwetse kropsla), bladeren losgehaald en gewassen
- 1 grote mango, vruchtvlees in stukjes
- 100 gram gezouten cashewnoten
- sap van 1 grote sinaasappel
- schil van 1/4 sinaasappel, alleen het oranje
- theelepel suiker
- 1/2 theelepel zwarte peperbolletjes
- mespunt zout
- koffielepel olijfolie
- gemalen peper naar smaak

Breng de helft van het sinaasappelsap samen met de suiker, de schil, de peperbolletjes en een mespunt zout aan de kook, en laat op zeer laag vuur inkoken tot de helft. Laat afkoelen, zeef, en voeg de rest van het sinaasappelsap toe en de olijfolie toe. Klop goed door elkaar en breng de dressing op smaak met gemalen peper. Meng de slabladeren met de blokjes mango en de cashewnoten en giet de dressing er over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten