zaterdag 18 juni 2011

Pangasiusfilet met rauwe ham en spinaziesalade

Vanmorgen boodschappen gedaan, dus de koelkast is weer gevuld voor de komende week. Vanavond heb een vers visje met een hartig jasje en een eenvoudige salade gegeten. Ik heb pangasiusfilet gebruikt, maar iedere andere witvis voldoet ook. Omdat mijn pangasiusfilet nogal aan de maat was, heb ik ‘m in 3 stukken gesneden, er twee ingevoren en 1/3 deel klaar gemaakt.
-          (een stuk van een) pangasiusfilet
-          4 plakjes rauwe ham (geen serrano ofzo, maar gewone dungesneden vleeswaren)
-          ½ eetlepel olijfolie + eetlepel voor sladressing
-          1 eetlepel fijngeknipte groene kruiden (basilicum, bieslook, peterselie)
-          1 theelepel citroensap + 1 theelepel voor sladressing
-          Peper en zout
-          2 handen verse spinazie
-          1 grote tomaat
-          1 theelepel mosterd
Oven voorverwarmen op 200c. Kruiden mengen met halve eetlepel olie, theelepel citroensap en wat peper. Plakjes ham in ovenschaaltje leggen (twee boven elkaar, twee naast elkaar), visfilet er op leggen, kruidenmengsel er op smeren en de plakjes ham over de vis heen vouwen. Vis in 10-15 minuten gaar bakken in de oven (afhankelijk van dikte filet).
Spinazie goed wassen en uit laten lekken, eventueel de wat dikkere steeltjes verwijderen. Tomaat ik blokjes snijden. Dressing maken van eetlepel olie, theelepel citroensap, mosterd, peper en zout. Dressing en tomaat door de spinazie scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten