Bijgerechtje, lekker bij de geschroeide eendenborst maar ook als antipasto of tapa. De uitjes worden pikzwart van de balsamico-azijn, en smaken als zachte aromatische zilveruitjes.
Voor 250 gram
- 250 gram kleine (cocktail)uitjes, ongeschild
- 1,5 dl balsamico-azijn (dit hoeft niet de allerbeste te zijn)
- 3 eetlepels suiker
- snufje zout
Kook de uitjes ongepeld ongeveer 5-10 minuten in ruim water (tot ze zachter zijn, afhankelijk van de grootte). Door ze niet vooraf te schillen trekken ook alle smaken uit de schilletjes in de uitjes. Giet ze af, laat wat afkoelen en pel dan voorzichtig met een heel scherp mes (de uischilletjes worden behoorlijk taai als ze gekookt zijn). Leg de uitjes zoveel mogelijk in 1 laag in een pan, giet de balsamico en de suiker erover en laat het geheel op zeer laag vuur 20 minuten pruttelen. Laat de uitjes afkoelen in de azijn en doe ze dan eventueel in potjes (met balsamicomengsel, blijven dagen zoniet weken goed) of serveer direct.
Rechts op de voorgrond de balsamico-uitjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten