woensdag 2 januari 2013

Geschroeide eendenborst met honing/soja/gembersaus

Mijn kerst-hoofdgerecht van dit jaar..

Voor 2 personen:

- 2 eendenborstfilets
- 1 snufje zout
- 1 snufje cayennepeper
- 1 mespuntje versgemalen zwarte peper
- 125 ml kippenbouillon
- 2 el honing
- 1 el zoete sojasaus (ketjap)
- 1 el zoute sojasaus (Japanse)
- 2 eetlepels rijstwijn (toko)
- 1 el gemalen verse gember
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 mespuntje chilipoeder
- 1 theelepel limoensap
- extra nodig: vleesthemometer

Verwarm de oven met daarin een ovenschaal groot genoeg voor de filets voor op 200 graden. Maak met een scherp mes 4 inkervingen door het vel en vet van de filets, tot net boven het vlees, en nog 4 overdwars zodat je een ruitpatroon krijgt. Het vel inwrijven met zout, cayennepeper en zwarte peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten