woensdag 2 januari 2013

Pasta met witlof, amandelen en blauwe kaas

Geïnspireerd op de ovenschotel van Ilse en Ilona!

- 1 flinke stronk witlof, kern verwijderd en in stukjes
- 1 koffielepel honing
- 1 teentje knoflook, gesnipperd of geperst
- 1/2 peer, in blokjes
- handje amandelen (25 gram ofzo)
- stukje blauwe kaas (40 gram), verkruimeld
- scheutje melk
- peper
- olie
- pasta

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de wok en rooster de amandelen, zonder olie en zet apart. Verhit dan wat olie in de wok, op halhoog vuur. Bak de witlof en de knoflook even aan, voeg de honing en de stukjes peer toe, draai het vuur laag en laat 5 minuten stoven. Voeg de kaas en een scheutje melk toe, draai het vuur weer iets hoger, roer af en toe wat tot de kaas is gesmolten en de saus iets is ingedikt (ook ongeveer 5 minuten). Voeg de amadelen toe, breng op smaak met peper en serveer met de pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten