Voor 2 porties
- 1 klein uitje of een sjalot, gesnipperd
- 1 flinke teen knoflook, fijngesneden of geperst
- 1/4 rode peper, fijngesneden
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels masala (kruidenmengsel, hoeveelheid afhankelijk van kwaliteit)
- 200 gram kipfilet in stukjes of 250 gram kippenbouten
- koffielepel tomatenpuree
- zout
- rotipannenkoeken (kant-en-klaar, verkrijgbaar bij o.a. Jumbo uit diepvries)
Erbij:
- 200 gram sperzieboontjes of (liever nog) kouseband
- 2 eieren
- 4 aardappelen
Spoel de eieren af en kook ze samen met de aardappelen in een pannetje met ruim water. Voeg de laatste 5 minuten de speziebonen toe. Fruit de ui, knoflook, peper en masala in de olie. Voeg de kip toe en bak bruin. Voeg een flinke scheut water toe en laat op laag vuur gaar worden (kipfilet 10 min., kippenbouten 45 min.). Haal dan het vel van de bouten en snijd het vlees van de botjes als je boutjes hebt gebruikt, en leg het vlees terug in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout. Verwarm de rotipannenkoekjes volgens de gebruiksaanwijzing (magnetron) en serveer met kip en saus, boontjes, aardappelen en een gekookt ei.
Recept uit 'Multi Culti Koken'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten