maandag 26 november 2012

Pasta Paddenstoel

- 150 gram oesterzwammen, in stukken
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 40 gram pittige blauwe kaas
- 100 ml melk
- paar drupjes citroensap
- 1/2 eetlepel verse peterselie, gehakt
- peper
- scheutje vloeibare boter
- kop pasta

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de boter in een koekenpannetje en bak hierin de paddenstoelen tot de flink geslonken en goed bruin zijn (dat duurt even). Roer dan de bosui er door, warm even mee en schep dan de paddenstoelen uit de pan en zet even apart. Verhit de melk in de koekenpan en verkruimel de kaas er boven. Voeg een paar druppeltjes citroensap toe om de kaas mooi te laten smelten en laat  de saus op middelhoog vuur inkoken tot ongeveer de helft. Goed roeren. Breng de saus op smaak met peper en meng met de afgegoten pasta. Serveer met de paddenstoelen en garneer met de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten