zondag 5 juni 2011

Couscous met chorizo en geitenkaas

Komt geloof ik origineel uit de Allehande, maar dit is vast niet meer het oorspronkelijke recept ;)

- kopje couscous (de snelkookversie, de gewone supermarkt verkoopt alleen snelkook)
- handje sperziebonen, gedopt en in in stukken
- halve rode paprika, in stukjes
- sjalotje of half (rood) uitje, gesnipperd
- stukje zachte geitenkaas (30 gram)
- stukje chorizo (5-10 cm) of salami (BiFi!!) in stukjes
- munt (eetlepel fijngesneden vers of theelepel gedroogd)
- snuf komijn (= djinten)

Water koken in waterkoker en gedeelte over sperziebonen in pan gieten en even laten staan. Couscous bereiden volgens verpakking.
Worst zonder olie of boter bakken, ui toevoegen als er voldoende bakvet is vrijgekomen. Als ui glazig is ook paprika, (afgegoten) sperziebonen en snuf komijn toevoegen. 5 tot 10 minuten zachtjes roerbakken, totdat alles gaar is. Couscous en wordt/bonen-mengsel in kom doen, munt er door scheppen en geitenkaas er boven verkruimelen.

Als je salami gebruikt, dan wel wat cayenne/chilipeper toevoegen tijdens bakken. Ook lekker met feta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten