zondag 5 juni 2011

Pasta met knoflookscampi's, verse kruiden en zelfgedroogde tomaatjes

Makkelijk, snel en erg lekker!

- pasta (een flinke hand naar keuze)
- half blokje kippenbouillon
- scampi's/gamba's/grote garnalen (ik gebruik meestal 1/4 zak diepvries van AH = 125 gram, ongepeld)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie en basilicum (als je gedroogde kruiden gebruikt een halve eetlepel)
- chilipeper (gedroogd uit een molentje, je kan ook een kwart verse gebruiken)
- 6 halfgedroogde tomaatjes (zelf maken: zie beschrijving op blog, of kant-en-klaar kopen)
- olijfolie

Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Als het water kookt een half bouillonblokje toevoegen.
Eetlepel olijfolie warm (niet te heet) laten worden in koekenpan, knoflook zachtjes aanbakken, scampi's toevoegen. Niet te lang bakken: als ze mooi roze zijn, zij  ze klaar. Pasta op bord mengen met verse kruiden, chilipeper, tomaatjes en scampi's. Beetje olijfolie er overheen druppelen en eventueel wat zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten