Makkelijk, snel en zomers!
- 1/4 tot 1/2 meloen (afhankelijk van grootte)
- paar blaadjes (romaine) sla of rucola
- 50 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
- 25 gram dungesneden rauwe ham
- een kleine eetlepel olijflolie
- een koffielepel azijn
- een theelepeltje mosterd
- een theelepel honing
- peper
Snij de meloen in partjes, snij het vruchtvlees om de centimeter in tot op de schil en snij in een beweging de blikjes los van de schil. Schik de sla op een bord, en drappeer de ham, meloen en geitenkaas er over heen. Meng de olie, azijn, mosterd en honing met peper naar smaak en giet over de salade.
Ik heb vandaag een meloentje met oranje vruchtvlees gebruikt, maar het gaat ook uitstekend met een galia-, piel de sapo of andere meloen!
Dit recept is gebasseerd op het recept dat ik ooit van vriendin Marieke heb gekregen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten