woensdag 6 juli 2011

Kipfilet gevuld met tutti frutti en blauwe kaas

Ooit heb ik met kerst eens een dergelijk kippetje gegeten, bereid door Mark. Dit is ongetwijfeld een eenvoudigere versie (en de kerstkip was ook nog wel veel lekkerder), maar zo klaar.

- 1 kipfilet
- 4 stukjes tutti frutti (of alleen gedroogde abrikozen/pruimen o.i.d.)
- (heel) klein stukje blauwe kaas
- cocktailprikkertjes
- zout/peper
- boter

Snij de kipfilet langs de zijkant in. Let op dat je goed in het midden snijdt (ik heb scheef gesneden, en dus 100 prikkertjes nodig gehad om het 'lek te dichten'). Snij de tutti frutti in kleine stukjes, en verkruimel de kaas. Vul de kipfilets met de tutti frutti en de kaas, en maak de filet dicht met (een) prikkertje(s). Bestrooi met zout en peper. Laat de boter bruin worden (bij voorkeur in een braadpannetje) en bak de filets aan beide zijden bruin. Giet dan een scheutje warm water in de pan, en laat de filet op laag vuur in15-20 minuten gaar worden. Verwijder voordat je daat eten de prikketjes.

Ik heb er een salade van sla/tomaat/wortel/komkommer met yoghurtdressing bij gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten