donderdag 30 juni 2011

Gevulde spinazie-omelet

Omelet.. Wat een raar woord eigenlijk..

omelet znw. v., nnl. < fra. omelette, maar in de 17de eeuw amelette < 14de eeuw alumette, alumelle, dat wel op lat. lamella ‘metaalplaatjeʼ zal teruggaan (evenals trouwens ofra. alemelle, nfra. alumelle ‘snede van zwaard, klingʼ).

Anyway, hierbij de werkbeschrijving van een spinazie-snede-van-het-zwaard, gevuld met champignons en hamreepjes.

- twee eieren
- ongeveer 2 eetlepels ontdooide diepvriesspinazie
- flinke eetlepel verse basilicum, fijn gesneden
- snuf tijm
- 200 gram champignons
- 100 gram hamreepjes
- 2 grote of een handje cherry- tomaten
- boter
- peper en zout

Roer de eieren met de spinazie en de helft van de basilicum los met een vork. Snij de champignons in vieren. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de champignons bruin. Voeg de hamreepjes en de tijm toe en bak even mee. Doe het champignonmengsel in een apart bakje. Verhit nog een beetje boter en bak de omelet aan twee kanten bruin. Laat omelet op een bord glijden, breng op smaak met per en zout, schep de vulling op een helft en vouw de andere helft er over (zo warmt de iets afgekoelde vulling weer op).
Snij de tomaten in stukjes en serveer met de andere helft van de basilicum (eventueel met een drup olijfolie).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten