dinsdag 28 juni 2011

Artisjok met dragonmayonaise

Jaaah artisjokken! Bij de Turk, Marokaan of op de markt voor 70 cent o.i.d.

- 1 grote artisjok
- kneepje citroensap
- 1 koffielepel mayonaise
- 1 koffielepel yoghurt
- half theelepeltje dragon
- 1 theelepeltje azijn
- zout

Snij de steel van de artisjok en kook in ruim water met citroensap in ongeveer 20-30 minuten gaar. De artisjok is gaar als je makkelijk een blaadje los kan trekken. Meng de rest van de ingediënten tot een sausje.
Artisjok op z'n kop goed uit laten lekken in een vergiet.
Je eet de artisjok door iedere keer een blaadje los te trekken,, en het vlezige onderste gedeelte in de mayonaise te dopen en tussen je tanden er af te 'schrapen'. Hoe dichter je bij het hart komt, hoe meer vruchtvlees er van de blaadjes te schrapen is. Het hart van de artisjok bestaat uit het zogenaamde hooi (en zo ziet het er ook uit). Het hooi is niet eetbaar, snij het weg met een mesje. Het gedeelte onder het hooi is de artisjokbodem of -hart, het lekkerste gedeelte. Dit kun je helemaal op eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten