Er zijn weer verse tuinbonen! Hoewel veel mensen er van griezelen, vind ik verse tuinbonen heerlijk. Vandaag met een tartaartje en een bourguignon-achtige saus en krieltjes.
- 1 tartaartje
- 50 gram spekblokjes
- half teentje knoflook, geperst
- stuk of 5 champignons, in vieren
- 2 eetlepels zilveruitjes
- koffielepel bloem
- boter
- snuf tijm of provencaalse kruiden
- paar krieltjes
Zet de krieltjes op met ruim water. Voeg als het water kookt een snuf zout toe en zet de kookwekker op 8 minuten. Dop de tuinbonen en doe ze bij de aardappelen in de pan. Kook nog 5 minuten. Bak ondertussen de spekjes zonder boter uit. Laat boter bruin worden in een andere pan en bak het tartaartje (voeg een scheutje water toe als de boter aan dreigt te branden). Voeg de champignons toe aan het pannetje met spekjes, en bak bruin in het spekvet. Schep dat de zilveruitjes erbij, de lepel bloem en een scheutje water. Goed roeren, en de saus wat inkoken. Op smaak brengen met zout/peper/kruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten