zondag 5 juni 2011

Salade Niçoise

Mijn versie van mijn moeders versie van een klassieker..
Vooral heel makkelijk als je gisteren toevallig sperziebonen en/of aardappels hebt gegeten en left-overs hebt! Zoniet: plan dan morgen iets met bonen en/of aardappels (curry?), en kook vandaag alvast wat meer :).

- paar blaadjes (krop)sla
- handje gekookte sperziebonen
- een flinke gekookte aardappel, in parten
- 2 tomaten, in kwarten
- een gekookt ei, in parten (kun je eventueel meekoken met aardappel/sperziebonen)
- half blikje tonijn
- 3 ansjovisfilets uit blikje
- paar augurkjes
- paar olijven
- mayonaise
- ketchup
- mosterd

Slablaadjes op bodem bord leggen. Alle groenten er op 'schikken', tonijn in het midden leggen, ansjovisjes, augurken, ei en olijven er omheen en garneren met mayonaise, ketchup en wat mosterd.

Be creative: bij voorbeeld ook lekker met een gebakken tonijnfilet, gerookte forelfilet, met rauwe paprika en/of kappertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten