zondag 5 juni 2011

Japanse zalm met noedels en spinazie

- 1 (diepvries) zalmfilet, ontdooid
- 2 eetlepels zoute sojasaus (Kikkoman of gewoon van AH of Xenos)
- halve eetlepel rijstazijn, of gewone azijn
- halve theelepel wasabipasta (supermarkt of Xenos)
- halve eetlepel olie (liever geen olijf-, maar zonnebloem ofzo) + eetlepel om te bakken
- sesamzaadjes
- handje noedels
- 2 grote handen verse spinazie of een paar blokjes diepvries
- extra lekker met verse gember: 1cm gember schillen en heel fijn snijden

Marinade maken van sojasaus, wasabi, azijn en olie. Zalm in blokjes snijden (niet te klein, 1,5x1,5 cm ofzo) en door marinade scheppen. Minimaal 5 minuten laten intrekken. Als je versie spinazie gebruikt deze wassen en uit laten lekken.
Noedels koken volgens aanwijzingen op verpakking. Ik ben dol op de voorgekookte 2-persoonsverpakking van Amoy -> hoef je niet te koken, kunnen zo in de wok.
Olie goed heet laten worden in wok, zalm uit marinade scheppen en al omscheppend bakken. Sesamzaadjes in schaaltje doen, en zalmblokjes uit de pan in het schaaltje doen, en omroeren zodat de blokjes een sesamlaagje krijgen. De rest van de marinade in de wok gieten, met een scheutje water en eventueel de gember. Gekookte noedels en spinazie toevoegen en doorwarmen totdat spinazie is geslonken.
Noedelmengsel in kom scheppen met zalmblokjes.

Ook lekker met peultjes (even kort voorkoken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten