- 1 prei
- 1 of 2 eieren
- 2 plakjes ontbijtspek (of spekblokjes)
- kwart krop ijsbergsla, of lekkere gemengde sla uit een zakje
- 2 theelepels mosterd
- eetlepel (rode wijn) azijn
- 1,5 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Het donkergrone stuk en de onderkant van de prei snijden, prei in de lengte doorsnijden en goed uitspoelen. De gehalveerde preien in twee delen snijden, en ongeveer 10 minuten koken in ruim water. Na 4 minuten (afgespoeld -> denk kippenpoep) ei toevoegen en 6 minuten meekoken. Prei en ei afspoelen met koud water, prei nog eens halveren en uit laten lekken.
Ondertussen spek uitbakken in droge koekenpan, en dressing maken van olie, azijn, mosterd en peper/zout naar smaak. Sla snijden en mengen met lauwwarme prei, spek, ei in partjes en dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten