Zoetige bloemkool met zoutige forel in een zacht eimengsel..
- 2 plakken bloemkool, zie beschrijving
- 1 gerookte forelfilet (bijv. van Lidl, erg lekker)
- 3 kleine of 2 grote eieren
- scheutje melk
- klein theelepeltje bouillonpoeder of kwart verkruimeld blokje
- peper
- boter
- 1/2 kopje water
Snijdt uit het midden van de bloemkool (van de bovenkant naar de stronk) 2 grote plakken van +/- een centimeter dik en verwijder de stronk. Bak beide zijden bruin met een klontje boter in een klein koekenpannetje. Voeg het water toe en laat met een deksel op het pannetje in een paar minuten beetgaar koken (check door de punt van een mes in de bloemkoolbloemen te steken). Trek met 2 vorken de forelfilet in grote flinters. Klop de eieren met de bouillonpoeder, peper en melk los. Giet het overgebleven water van de bloemkool af en doe nog een klein beetje boter in het pannetje. Verdeel de forel over de bloemkool en schenk het ei er over. Laat op een laag vuurtje met de deksel schuin op de pan stollen. Als de bovenkant van de tortilla droog is omdraaien m.b.v. een bord. Als beide zijden bruin zijn is de tortilla gaar.
Ik heb de bloemkool nog bewogen nadat het ei er overheen gegoten was. Jammer! Als je het ei voorzichtig in de pan schenkt wordt het een mooi gerecht met grote bloemkoolbloemen aan de bovenkant.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten