zondag 4 september 2011

Japanse roerbak met komkommer

Hartig door de zoute sojasaus en fris door de komkommer.

- 1 kleine (of halve) pangasiusfilet
- 125 gram champignons, in vieren
- 1/2 sjalotje (in halve ringetjes)
- handje (eier) mie
- 75 gram taugé
- 10 cm komkommer, in blokjes
- 2 eetlepels Japanse (zoute) sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1,5 theelepel rijstwijn
- 1 theelepel vissaus
- 2 theelepels (geroosterde) sesamzaadjes
- scheutje zonnebloemolie

Bereid de mie volgens de verpakking. Verhit de olie en bak de vis en de ui. Voeg de sojasaus, sesamolie, rijstazijn en vissaus toe en roerbak een paar minuten totdat alles gaar is. Voeg een scheutje water en de taugé toe en roerbak nog een minuut of 2. Schep de mie en het roerbakmengsel op een bod, strooi de sesamzaadjes en de komkommer er over.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten