zondag 11 september 2011

Sambal goreng boontjes

Bijgerecht voor 4 personen
- 500 gram sperzieboontjes
- 1 grote ui (fijn gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijn gesnipperd)
- 2,5 theelepel laos
- 2 theelepel sambal oelek
- 1/4theelepel sereh
- 1/4 blok santen (altijd met een kopje water)
- olie
- zout

Ui, knoflook,sambal, laos santen en en sereh in olie fruiten (tot ui glazig is) santen en kopje water erbij smelten en de schoongemaaakte boontje hierin gaar stoven.


Erbij:
Gehaktbrood: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/indisch-gehaktbrood.html
Sambal goreng telor: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/sambal-goreng-telor.html
Atjar ketimoen: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/atjar-ketimoen.html
Pindasaus: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/pindasaus.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten