zondag 11 september 2011

Sambal goreng telor

Bijgerecht voor 4 personen.

- 1 ui (fijn gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijn gesnipperd)
- 1/2 theelepel koenjit (geelwortel)
- 1/2 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel ketjap manis
- 1/4 blok santen (altijd met een kopje water)
- zout
- 4 hardgekookte en gehalveerde eieren

Ui en knoflook fruiten in een klein beetje olie. Koenjit, sambal oelek suiker en ketjap toevoegen. Even laten doorfruiten en dan de santen erbij smelten met een kopje water. Blijven roeren. Eieren opwarmen in de saus.


Erbij:
Gehaktbrood: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/indisch-gehaktbrood.html
Sambal goreng boontjes: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/sambal-goreng-boontjes.html
Sambal goreng telor:
http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/sambal-goreng-telor.html
Atjar ketimoen: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/atjar-ketimoen.html
Pindasaus: http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/09/pindasaus.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten