- 5-6 grote ongepelde garnalen (uit de vriezer)*
- 1 kopje rijst, of een bakje luie rijst
- 75 gram sugarsnaps
- 10 cm prei, in halve ringetjes
- 1 cm verse gemberwortel (uit de vriezer)*, heel fijn gesneden
- 2 eetlepels kokosmelk (uit de vriezer)*
- 1 flinke koffielepel groene curry pasta
- paar takjes verse koriander
- 1 koffielepel citroen (of limoen) sap
- klein scheutje olie
Bereid de rijst volgens de verpakking. Kook de sugarsnaps 5 minuten in kokend water. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen, gember, prei en sugarsnaps allemaal tegelijk in de currypasta en kokosmelk totdat de garnalen roze zijn. Meng alles en breng op smaak met koriander.
*Ik heb altijd een voorraadje kokosmelk/yoghurt/tomatenpuree/pesto etc. in de vriezer, ingevroren in een ijsblokjesvorm. Rode peper en gemberwortel heb ik ook ingevroren, in kleine stukjes, zodat ik precies kan pakken wat ik nodig heb. Je hoeft alle genoemde diepvriesingredienten niet te ontdooien voor gebruik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten