donderdag 10 november 2011

Thaise kipsalade en soep

- 1 kipfilet
- 1 blokje kippenbouillon
- 75 gram sugarsnaps
- 10 cm winterwortel, in lucifertjes
- 10 cm prei, in halve ringetjes
- 1 theelepel Thaise vissaus
- paar takjes koriander
- koffielepel sesamzaad
- rasp van 1/4 limoen + koffielepel sap
- 1,5 theelepel sambal
- 1 koffielepel olie
- handje gemengde sla

Maak bouillon van een halve liter water, het bouillonblokje, de prei en 1 theelepel sambal. Kook de kipfilet in ongeveer 10-15 minuten in de zachtjes kokende bouillon gaar. Schep de kipfilet uit de pan, en kook dan de sugarsnaps 3 minuten in de bouillon. Schep ook de sugarsnaps uit de pan en spoel ze af met koud water. Trek m.b.v. 2 vorken de kip in flinters. Rooster de sesamzaadjes bruin in een droge koekenpan. Meng de olie, halve theelepel sambal, limoensap en -rasp, vissaus en 1 eetlepel bouillon tot een dressing. Voeg afhankelijk van hoe zout de vissaus is nog wat zout toe. Meng de sla, wortel, sugarsnaps en de kip. Giet de dressing er over en garneer met sesamzaad en korianderblaadjes.

Maak de bouillon af met wat limoensap en korianderblaadjes: soep!


Recept gebasseerd op een recept uit de Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten