dinsdag 8 november 2011

Melanzane

- 1 kleine aubergine, in dunne (gehalveerde) plakken
- 1/2 sjalotje, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 1/2 blik gepelde tomaten + sap
- 1 eetlepel tomatenpuree
- flinke snuf suiker
- peper en zout
- 2 kleine scheutjes olie
- hand verse basilicumblaadjes
- 1/2 bol mozarella, in dunne plakjes
- geraspte parmezaan

Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten met zout en laat ze 15 min. uitlekken in een vergiet. Spoel het zout en bittere sap er af en dep de plakken droog met keukenpapier. Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg de tomaat, tomatenpuree, suiker, peper en zout toe, en laat met een scheutje water 10 min. pruttelen. Verwarm de oven voor op 200c. Bak de plakken aubergine in een heel klein beetje olie aan beide zijden bruin. Leg plakjes aubergine in een overschaaltje, schep er wat tomatensaus over, wat blaadjes basilicum, wat dunne plakjes mozarella en een beetje parmezaan. Herhaal totdat alles op is. Bak de melanzane 15 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten