zondag 23 oktober 2011

Boerenkooltaart

Eens wat anders met boerenkool! Ik had verwacht dat deze taart voor 4 personen zou zijn, maar Niek en ik hebben 'm met z'n tweeën soldaat gemaakt..

- 250 gram boerenkool, gesneden
- 6 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels paneermeel
- 150 gram chorizo, in dunne plakjes
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, heel fijngesneden
- 1/2 rood pepertje, heel fijngesneden
- 3 eieren
- 2,5 dl room
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel zout

Verwarm de oven voor op 200c. Was de boerenkool en zet met aanhangend water op, met de deksel op de pan. Stoom de boerenkool  ongeveer 10 minuten op laag vuur, en laat dan goed uitlekken in een vergiet. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Vet een quichevorm in, en bekleed met de plakjes bladerdeeg (plak de plakjes met een beetje water op de randjes goed aan elkaar). Bestrooi de bodem met het paneermeel, dit zorgt er voor dat de bodem knapperig blijft. Bak de plakjes chorizo in een koekenpan wat uit, schep uit de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Fruit de ui, knoflook en het pepertje zachtjes in het chorizo-vet totdat de ui glazig is. Schep het uimengsel op de bladerdeegbodem. Klop de eieren los met de room, paprikapoeder en zout. Doe de uitgelekte boerenkool in de vorm, druk een beetje aan en giet het eimengsel er overheen. Bak de taart in 30-35 minuten. Leg 5 minuten voor het einde van de baktijd de worstplakjes op de taart. Serveer met augurkjes, zilveruitjes en een salade.

Helaas ben ik vergeten om een foto te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten