vrijdag 21 oktober 2011

Afgaanse kip

- 1 kipfilet, in blokjes
- 1/4 ui, gesnipperd
- 1 grote of 2 kleine teentjes knoflook, gesnipperd
- 1/3 rode peper, gesnipperd
- 1 theelepel korianderzaad, gevijzeld, of 1/2 theelepel korianderpoeder
- flinke snuf komijnzaadpoeder
- flinke snuf kardemompoeder
- flinke snuf paprikapoeder
- 150 gram yoghurt
- 2 eetlepels fijngenipte koriander (vers) + wat ter garnering
- 1 theelepel munt (gedroogd)
- zout en peper
- olie
- handje bonen naar keuze (ik heb borlottibonen uit blik gebruikt, maar het lijkt me lekkerder met wat knapperigere bonen: tuin-, reuze-, sperciebonen of linzen)
- half kopje rijst

Bak de kip bruin in wat olie, in een pannetje met dikke bodem. Schep de kip uit de pan en hou apart. Fruit in dezelfde pan de ui zacht, en voeg na 5 minuten de knoflook en de peper toe. Bak een minuutje mee en voeg dan ook de overige kruiden, de yoghurt, een scheutje water en peper en zout toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. De saus zal gaan schiften, maar dat hoort zo. Kook de rijst volgens de verpakking en kook de bonen. Serveer de rijst met de Afgaanse kip en de bonen, serveer met wat koriander.


Dit is een recept uit Elle Eten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten