donderdag 20 oktober 2011

Risi e bisi met paprika

Mijn interpretatie van een traditioneel Italiaans risottogerecht..

- 50 gram spekjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 kopje risottorijst
- 1 liter heet water
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 1 kopje diepvriesdoperwten
- 1/4 rode paprika, in kleine blokjes
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- peper
- olie
- wat flinters parmezaanse kaas

Bak de spekjes uit en schep uit de pan. Schenk een klein beetje olijfolie in de pan en fruit de ui. Doe de rijst erbij en bak al roerend totdat de korreltjes glanzen. Schenk een scheut water bij de rijst en verkruimel het bouillonblokje er boven. Roer op laag vuur totdat het vocht is opgenomen. Schenk er dan weer wat water bij, en roer todat het vocht is opgenomen, ga zo door totdat de korrels beetgaar zijn (dat duurt best lang, 20 minuten ofzo, het water hoeft overigens niet allemaal gebruikt te worden). Voeg dan de bevroren doperwten, spekjes, paprika, tijm en basilicum toe. Schenk een laatste scheutje water bij het mengsel en warm goed door. Als het goed is heb je nu een wat kleffe rijstschotel, maar geen pap. Breng op smaak met peper en parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten