maandag 17 oktober 2011

Vegaburgers van feta en doperwten

Gebasseerd op een recept uit de Allerhande.

- 100 gram diepvriesdoperwten (NIET uit blik, die zijn vies)
- 1/3 losgeklopt ei
- 1,5 eetlepel bloem
- 30 gram feta
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1 koffielepel rode currypasta
- peper/zout
- 3 eetlepels sesamzaad
- olie of boter

Kook de erwten in kokend water in 5 minuten gaar. Pureer de erwten met het ei, de bloem, feta, komijn, currypasta en zout en peper naar smaak. Schud de sesamzaadjes op een bord. Maak van het erwtenmengsel 2 burgers (zijn heel plakkerig en vrij slap) en druk aan beide zijden in de sesamzaadjes. Bak de burgers in een beetje olie of boter aan twee kanten bruin. Ik heb er tomatensla met rucola en verse koriander bij gegeten, met een dressing van olijfolie en citroensap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten