Als je ouders op zaterdagmiddag komen helpen met klussen is een soepje wel op z'n plaats.. Let op: recept voor 3 borden.
- 1 sjalotje, grof gesnipperd
- 1 blik gepelde tomaten
- worteltje of stukje winterpeen, in blokjes
- 10 cm prei, in halve ringetjes
- 3 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
- theelepel oregano
- theelepel rozemarijn
- theelepel suiker
- kneepje citroensap
- flinke koffielepel bruchettamix (gedroogde tomaten- en knoflookflakes, o.a. bij Oil&Vinegar)
- 1 à 1,5 kippenbouilonblokjes
- boter
- verse kruiden om mee te garneren
Verhit wat boter in de soeppan en fruit de sjalot, wortel en prei. Voeg de tomaten uit blik, de zongedroogde tomaatjes, de oregano en rozemarijn, de suiker, citroensap en bruchettamix toe en bak even mee. Voeg dan een liter water en bouillonblokje(s) toe. Laat minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep grof met de staafmixer. Garneer de soep met verse kruiden (peterselie, basilicum, oregano o.i.d.).
Vergeten een foto te maken...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten