- 1 kipfilet
- bloem
- 3 eetlepels sesamzaadjes
- 1 ei
- 1/2 kleine cougette (neem altijd kleine, die hebben meer smaak)
- 1 aardappel, schoongeboend
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 3 eetlepels room
- peper en zout
- boter
- optioneel: kruidenkaas of blauwe kaas
Verwarm de oven voor op 200c. Rasp de courgette en de aardappel. Klop het ei los en voeg de helft toe aan het raspmengel en roer de room, de knoflook en ruim peper en zout er door. Vet een klein ovenvast bakje in en schep het mengsel er in. Bak 25-30 minuten in de oven. Snij de kipfilet in twee dunne filets (dan gaart die sneller) en dep droog. Schud wat bloem op een bord en haal de kipfilet er door. Haal de kip dan door het restant ei en daarna door de sesamzaadjes. Verhit boter in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur bruin en leg dan een deksel op de pan. Let op: draai het vuur niet te hoog, dan verbrandt de sesam. Na een minuut of 7 is de kip gaar. Smelt eventueel wat (kruiden- of blauwe) kaas met een klein scheutje water voor een sausje. Serveer de sesamkip met de courgette-aardappelgratin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten