donderdag 13 oktober 2011

Rode curry met vis en bloemkool

- 1 (diepvries) kabeljauwfilet (o.i.d.), ontdooid en in blokjes
- de roosjes van een kwart bloemkool
- stukje prei, genipperd
- 5 eetlepels kokosmelk
- 1 à 1,5 koffielepel rode currypasta (afhankelijk van scherpte)
- olie
- kopje rijst (of bakje 'luie rijst')
- optioneel: koriander en een blaadje djeroek peroet, ook wel kaffir genoemd = limoenblad

Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten voor en giet af. Kook ook de rijst als je niet de luie versie gebruikt. Verhit wat olie en fruit de prei. Voeg de vis toe, en bak bruin. Voeg dan de kokosmelk, de currypasta, de bloemkool en een klein scheutje water toe en laat een minuut of 5 pruttelen. Breng de rijst eventueel op smaak met wat geknipt (vers of gedroogd) korianderblad en een zeer fijn gesneden blaadje djeroek peroet (gedroogd blad van de limoenboom).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten