dinsdag 11 oktober 2011

Pasta met tomatensaus

Good 'ol pasta met tomatensaus! Helaas weer zonder foto, omdat BlackBerry wederom uit de lucht is...
Let op, dit is een recept voor ongeveer 3 porties (invriezen!).

- 150 gram rundergehakt
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 10 cm prei, gesnipperd
- 10 cm winterwortel, in blokjes
- 1/2 parika, in blokjes
- 4 gedoogde tomaatjes, uit pot
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
- 2 theelepels oregano (gedroogd)
- 1/2 bouillonblokje
- olie
- optioneel: theelepel kappertjes en paar blaadjes basilicum
- kopje pasta

Bak het gehakt in een klein beetje olie in de wok. Schep het gehakt uit de pan en zet apart. Fruit de ui en knoflook in de olie, voeg de prei en wortel toe en bak zachtjes 5 minuten. Voeg de gepelde tomaten met het sap, de gedroogde tomaten, de paprika, alle kruiden en het halve bouillonblokje toe . Laat op laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vis het laurierblaadje uit de saus en pureer de saus (grof), voeg het gehakt toe en warm even door. Serveer de pasta met de saus en garneer eventueel met kappertjes en reepjes basilicum.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten