maandag 10 oktober 2011

Spruitjes met peer en blauwe kaas (zonder peer)

Spruiten zijn lekker, echt! Helemaal in combinatie met blauwe kaas :) Ik heb er een gebakken kipfilet bij gegeten.

- 200 gram spruitjes, schoongemaakt
- 1/2 peer, geschild en in blokjes
- 30 gram blauwe kaas (gewoon van die goedkope danablu)
- 2 cupjes koffiemelk of een scheutje
- heel klein kneepje citroensap
- 1 kipfilet
- boter
- zout en peper

Kruis de spruitjes bij de steelaanzet in met een mesje, zodat ze wat sneller garen. Kook de spruiten in een bakje met water met een snuf zout in 10 minuten op 1000W gaar in de magnetron (gewoon in een pan op het vuur kan ook, maar ze zijn lekkerder uit de magnetron). Bestrooi de kipfilet met zout en ruim peper, bak in +/- 10 minuten bruin en gaar in een koekenpan met boter. Neem de filets uit de pan en smelt de kaas met de koffiemelk in het bakvet. Doe er een heel klein beetje citroensap bij (dat zorgt er voor dat de kaas goed oplost). Roer totdat de kaas is gesmolten, en de saus iets is ingedikt. Giet de spruitjes af en roer de peer er door. Serveer met de kipfilet en saus. Overigens ben ik de peer vergeten :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten