Variatie op de traditionele Hollandse hutspot, lekker met lamsvlees of verse worst.
- 1/4 pompoen (kleintje van AH)
- 1/3 winterwortel, in blokjes
- 1 aardappel, met schil, in blokjes
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel korianderzaad, gevijzeld of fijngedrukt tussen 2 lepels
- gemalen rode peper (gedoogd)
- 40 gram feta, verkruimeld
Snij de pompoen in plakken, verwijder de pitten en draden. Schil de pompoenparten en snij ze in blokjes. Kook de pompoen, wortel en aardappel in een laagje water in ongeveer 20 minuten zacht en gaar. Voeg zodra het water kookt de komijn, korianderzaadjes en rode peper toe. Giet overtollig kookvocht af en stamp het mengsel met een stamppotstamper. Schep in een overvast schaaltje en strooi de feta er over. Zet de stamppot even onder de grill om te gratineren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten