Voor de zaterdagse lunch..
- de roosjes van 1/4 bloemkooltje
- 1 wortel of een stukje winterpeen
- 1/2 aardappel, geschild en in blokjes
- 1/2 liter water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel ras el hanout (specerijenmengsel, te koop bij Marokaanse winkel of super)
- kneepje citroensap
Snij met een mesje de allerbovenste topjes van de bloemkoolroosjes, totdat je een eetlepel 'bloemkoolcouscous' hebt, en hou apart. Zet de bloemkoolroosjes, wortel en aardappel op met een 1/2 liter water. Voeg als het water kookt het bouillonblokje en de ras el hanout toe. Laat 20 min. zachtjes koken. Pureer tot soep en voeg eventueel wat water toe als het mengsel te dik is. Breng op smaak met citroensap en strooi de rauwe bloemkoolkorrels er over voor een knapperig accent. Garneer eventueel met verse peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten