- 1 liter kippenbouillon (pot of van blokje)
- 1/2 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 10 cm prei, in halve ringetjes
- 1/2 pompoen* (400 gram)
- 100 gram wortel, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 2 theelepels garam masala (Indiaas currypoeder)
- gedroogde rode peper naar smaak
- citroen/limoensap naar smaak
Fruit de knoflook en de ui in wat boter. Voeg de garam masala toe en bak even mee. Voeg het uimengsel en de groenten toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat daarna 30 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met rode peper en citroen- of limoensap. Serveer eventueel met een schepje crème fraiche.
Geheel "outof style"maar wel lekker: even gratineren met geraspte kaas.. :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten