zaterdag 1 oktober 2011

Salade voor bij sushi

Deze sushi is niet zelfgemaakt! Als ik binnenkort tijd heb ga ik dat wel weer eens doen, en zal dan het recept ook posten. Afgelopen week heb ik 4 (vier!) keer sushi gegeten, de laatste keer meer als garnering bij een berg groenvoer.

- 1/3 komkommer, in lucifertjes gesneden
- 2 worteltjes, of een stukje winterwortel, in lucifertjes gesneden
- 1/4 bosuitje, fijngesneden
- hand taugé
- enkele slabladeren, of wat fijngesneden ijsbergsla
- 1 cm verse gember, heel fijn gesneden
- 1 eetlepel Japanse (zoute) sojasaus
- 1/2 eetlepel rijstazijn
- 1 cm wasabipasta
- 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd in een droge koekenpan

Meng de gember, sojasaus, rijstazijn en wasabipasta tot een dressing en meng met de groenten. Garneer met sesamzaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten