Deze sushi is niet zelfgemaakt! Als ik binnenkort tijd heb ga ik dat wel weer eens doen, en zal dan het recept ook posten. Afgelopen week heb ik 4 (vier!) keer sushi gegeten, de laatste keer meer als garnering bij een berg groenvoer.
- 1/3 komkommer, in lucifertjes gesneden
- 2 worteltjes, of een stukje winterwortel, in lucifertjes gesneden
- 1/4 bosuitje, fijngesneden
- hand taugé
- enkele slabladeren, of wat fijngesneden ijsbergsla
- 1 cm verse gember, heel fijn gesneden
- 1 eetlepel Japanse (zoute) sojasaus
- 1/2 eetlepel rijstazijn
- 1 cm wasabipasta
- 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd in een droge koekenpan
Meng de gember, sojasaus, rijstazijn en wasabipasta tot een dressing en meng met de groenten. Garneer met sesamzaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten