zaterdag 1 oktober 2011

Thaise viskoekjes

- 1 (diepvries) kabeljauwfilet (of andere witvis)
- 1 ei
- 2 koffielepels maizena
- 1 koffielepel groene currypasta
- 1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
- 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
- 3/4 bosuitje, fijngesneden
- zout
- olie

Meng alle ingredienten in foodprocessor of met de staafmixer. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak in twee rondes schepjes van het beslag aan beide zijden bruin. Voorzichtig omdraaien! Laat de koekjes even uitlekken op keukenpapier.

Dipsausje (met dank aan Viool voor de tip!):
Meng gelijke delen zoete chilisaus met ketchup, en breng op smaak met wat limoensap.

Voor de vitamientjes: dezelfde groenten als gisteren, maar met een andere dressing.
- 1/3 komkommer, in lucifertjes gesneden
- 2 worteltjes, of een stukje winterwortel, in lucifertjes gesneden
- 1/4 bosuitje, fijngesneden
- 1 eetlepel (zonnebloem)olie
- kneepje limoensap (uit limoenvormig flesje)
- gedroogde rode peper naar smaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten