maandag 28 november 2011

Knolselderij-rucolastamp met een gehaktbal en tomatenjus

Mooie manier of left-over aardappel en knolselderij van de erwtensoep te gebruiken!

- 2 aardappels, geschild en in blokjes
- 100-150 gram knolselderij, geschild en in blokjes
- handje rucola
- 3 gedroogde tomaatjes, fijngesneden
- 1-1,5 eetlepel geraspte parmezaan
- scheutje melk of room
- 1,5 theelepel tomatenpuree
- mosterd

Van 1 schaaltje gehakt (300 gram) maak ik in een keer 2 à 3 gehaktballen, 1 om direct op te eten, 1 voor op brood of de vriezer en vooruit, nog een om direct op te eten..
- 300 gram half-om-half gehakt
- 1/4 ui, fijn gesnipperd
- 1 theelepel Worchestersauce
- 1 theelepel Maggi
- 2 eetelepels paneermeel
- snuf nootmuskaat
- peper en zout
- boter

Kook de aardappel en knolselderij in water met zout in 15-20 minuten gaar. Meng ondertussen het gehakt met overige ingredienten. Draai er 3 ballen van. Verhit boter in de braadpan, bak de ballen rondom goed bruin, giet een half kopje water in de pan en braad de ballen met de deksel op de pan gaar (15 min.). Giet de aardappel/knolsederij af. Meng de parmezaan en een scheutje melk of room er door en stamp grof met een stamper. Roer de rucola en de gedroogde tomaatjes door de stamp. Neem de gehaktballen uit de pan, roer de aanbaksels los met de tomatenpuree en een half theelepeltje mosterd en eventueel een scheutje water. Laat even goed bruisen. Serveer de stamp met een gehaktbal en wat tomatenjus en flink mosterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten