- 1 zalmfilet
- hand sperziebonen, schoongemaakt en gebroken
- 1/2 paprika, in blokjes (kleur naar keuze)
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel hoisinssaus
- 1/2 eetlepel rijstwijnazijn
- 1 bosuitje, in ringetjes
- kopje rijst
- eventueel wat geroosterd sesamzaad
- paar druppels sesamolie (optioneel)
- olie
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen beetgaar. Verhit een paar druppels sesamolie met een scheutje gewone (olijf/zonnebloem) olie. Bak de zalmfilet op hoog vuur aan beide zijden bruin. Draai het vuur wat lager en schep de knoflook en paprika erbij in de pan, bak even mee. Giet de hoisinssaus en rijstwijnazijn in de pan, met een scheutje water. Schep de boontjes door de saus. Schik de zalmfilet op de rijst op een bord, schep de boontjes en saus er naast en garneer eventueel met sesamzaad.
- hand sperziebonen, schoongemaakt en gebroken
- 1/2 paprika, in blokjes (kleur naar keuze)
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel hoisinssaus
- 1/2 eetlepel rijstwijnazijn
- 1 bosuitje, in ringetjes
- kopje rijst
- eventueel wat geroosterd sesamzaad
- paar druppels sesamolie (optioneel)
- olie
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen beetgaar. Verhit een paar druppels sesamolie met een scheutje gewone (olijf/zonnebloem) olie. Bak de zalmfilet op hoog vuur aan beide zijden bruin. Draai het vuur wat lager en schep de knoflook en paprika erbij in de pan, bak even mee. Giet de hoisinssaus en rijstwijnazijn in de pan, met een scheutje water. Schep de boontjes door de saus. Schik de zalmfilet op de rijst op een bord, schep de boontjes en saus er naast en garneer eventueel met sesamzaad.
Losjes gebaseerd op een recept voor runderreppjes van Dorien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten