Met dank aan collega Dorine voor het idee!
- 1 kipfilet, in reepjes
- 1 paprika (of twee halve van verschillende kleur), in blokjes
- 5/6 blaadjes little gem of andere stevige sla
- 1 kleine eetlepel shoarmakruiden (kant-en-klaar)
- 100 ml yoghurt
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 1/2 theelepel scherpe mosterd
- 1 theelepel azijn
- paar druppels Worchestersauce
- paar sliertjes citroenrasp (of paar druppels citroensap)
- zout
- olie
Verhit een klein beetje olie in de wok. Meng de shoarmakruiden met de kip en bak op hoog vuur bruin. Draai het vuur wat lager, schep de paprika erbij in de pan en roerbak totdat de paprika beetgaar is. Meng de yoghurt met de knoflook, mosterd, azijn, Worchestersauce, citroenrasp (of -sap) en breng op smaak met zout. Serveer de kipshoarma met de yoghurtknoflooksaus en gebruik de slablaadjes als 'lepel'.
- 1 kipfilet, in reepjes
- 1 paprika (of twee halve van verschillende kleur), in blokjes
- 5/6 blaadjes little gem of andere stevige sla
- 1 kleine eetlepel shoarmakruiden (kant-en-klaar)
- 100 ml yoghurt
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 1/2 theelepel scherpe mosterd
- 1 theelepel azijn
- paar druppels Worchestersauce
- paar sliertjes citroenrasp (of paar druppels citroensap)
- zout
- olie
Verhit een klein beetje olie in de wok. Meng de shoarmakruiden met de kip en bak op hoog vuur bruin. Draai het vuur wat lager, schep de paprika erbij in de pan en roerbak totdat de paprika beetgaar is. Meng de yoghurt met de knoflook, mosterd, azijn, Worchestersauce, citroenrasp (of -sap) en breng op smaak met zout. Serveer de kipshoarma met de yoghurtknoflooksaus en gebruik de slablaadjes als 'lepel'.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten