woensdag 16 oktober 2013

Bloemkoolovenschotel

Weer 2-3 porties, maar uitstekend op te warmen/in te vriezen.

- 1/2 bloemkool in kleine roosjes
- 1/2 potje crème fraiche light of de Blue Band variant
- 2 eetlepels yoghurt (of meer crème fraiche)
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 100 gram spekjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eieren
- 50 gram geraspte (belegen of oude) kaas

Verwarm de oven voor op 200c. Vet een ovenschaaltje licht in. Kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten beetgaar in ruim water en giet af. Bak de spekjes uit. Meng de crème fraiche, yoghurt, eieren, paprikapoeder en kerrie. Schep de spekjes, ui en de bloemkool door elkaar, doe de helft in de overschaal, strooi daar de helft van de kaas overheen, dan de andere helft bloemkool, dan het eimengsel en tot slot nog een laagje kaas. Bak de schotel in 40-45 minuten bruin en gaar.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten