Belachelijk lekkere taart uit Allerhande :-)
-
250 gram Digestivekoekjes
-
120 gram boter
-
11 eetlepels suiker
-
½ doosje bramen (diepvries AH), ontdooid
-
½ doosje frambozen (diepvries AH), ontdooid
-
Of gebruik 1 doosje gemengde bosvruchten
(diepvries AH), ontdooid
-
3 bakjes MonChou Zacht en Luchtig
-
1 zakjes vanillesuiker
-
300 gram witte chocolade, fijngehakt
-
1 bekertje crème fraîche 125 ml
-
3 eieren
Verwarm de oven voor op 175
graden. Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de
vorm in. Vermaal de koekjes in de keukemachine. Smelt de boter in de magnetron
en meng samen met 3 eetlepels suiker door de koekkruimels. Verdeel de kruimels
over de bodem van de vorm en druk goed aan. Bak de bodem 15 minuten in de oven
en laat 15 minuten afkoelen.
Breng in een pannetje de
bosvruchten met 3 eetlepels suiker en 3 eetlepels water aan de kook en laat 5
minuten zachtjes doorkoken. Druk door een fijne zeef (de pulp is heel lekker
door yoghurt!). Laat de saus afkoelen door het bakje in een bak water te zetten.
Roer in een grote kom de roomkaas los met de rest van de suiker. Meng in andere
kom de witte chocolade met de crème fraîche en verwarm 1 minuut op 500 watt in
de magnetron. Roer totdat het een egale massa is en roer er dan 1 voor 1 de
eieren door. Meng het chocolademengsel
door het roonkaasmengsel.
Schep 1/3 van het
kaas-chocolademengsel op de koekbodem, schep daar 5 eetlepels bosvruchtensaus
overheen. Let op dat je de saus niet helemaal tot aan de rand uitsmeert, de
saus verbrand dan in de oven. Schep een tweede laag roomkaas in de vorm, nog 5
eetlepels saus en een laatste laag roomkaas. Maak met een satéprikker een
marmerpatroon in de taart.
Zet een braadslee of grote
ovenschaal/taartvorm met heet water onder in de oven. Zet de taart op een rek midden
in de oven en bak een uur. Laat de taart daarna nog een uur in de warme oven
staan, dit voorkomt scheuren van de taart. Laat ‘m daarna nog een uur afkoelen
op het aanrecht en daarna minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer met de
resterende saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten