dinsdag 15 oktober 2013

Witte chocoladecheesecake met bosvruchtensaus

Belachelijk lekkere taart uit Allerhande :-)

-          250 gram Digestivekoekjes

-          120 gram boter

-          11 eetlepels suiker

-          ½ doosje bramen (diepvries AH), ontdooid

-          ½ doosje frambozen (diepvries AH), ontdooid

-          Of gebruik 1 doosje gemengde bosvruchten (diepvries AH), ontdooid

-          3 bakjes MonChou Zacht en Luchtig

-          1 zakjes vanillesuiker

-          300 gram witte chocolade, fijngehakt

-          1 bekertje crème fraîche 125 ml

-          3 eieren

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de vorm in. Vermaal de koekjes in de keukemachine. Smelt de boter in de magnetron en meng samen met 3 eetlepels suiker door de koekkruimels. Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan. Bak de bodem 15 minuten in de oven en laat 15 minuten afkoelen.

Breng in een pannetje de bosvruchten met 3 eetlepels suiker en 3 eetlepels water aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Druk door een fijne zeef (de pulp is heel lekker door yoghurt!). Laat de saus afkoelen door het bakje in een bak water te zetten. Roer in een grote kom de roomkaas los met de rest van de suiker. Meng in andere kom de witte chocolade met de crème fraîche en verwarm 1 minuut op 500 watt in de magnetron. Roer totdat het een egale massa is en roer er dan 1 voor 1 de eieren door.  Meng het chocolademengsel door het roonkaasmengsel.

Schep 1/3 van het kaas-chocolademengsel op de koekbodem, schep daar 5 eetlepels bosvruchtensaus overheen. Let op dat je de saus niet helemaal tot aan de rand uitsmeert, de saus verbrand dan in de oven. Schep een tweede laag roomkaas in de vorm, nog 5 eetlepels saus en een laatste laag roomkaas. Maak met een satéprikker een marmerpatroon in de taart.

Zet een braadslee of grote ovenschaal/taartvorm met heet water onder in de oven. Zet de taart op een rek midden in de oven en bak een uur. Laat de taart daarna nog een uur in de warme oven staan, dit voorkomt scheuren van de taart. Laat ‘m daarna nog een uur afkoelen op het aanrecht en daarna minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer met de resterende saus.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten